Защо е важна минералната вода

Дневния прием на вода носи множество ползи за човешкото тяло. След като изключим лечебните качества на натуралната минерална вода, то всеки вид вода – трапезна, изворна и минерална допринасят за по-добър тонус, свеж вид и за одобряване цялостното състояние на организма.

С помощта на достатъчни количества може да се отслабва. Това се дължи на факта, че когато организма е жаден, той събужда едно усещане за празнота и глад. Много често хората го бъркат и вместо да приемат вода, поглъщат големи количества храна. Когато това бъде заменено в обратен ред, не само погълнатите калории ще са по-малко, но и водата ще спомогне да тялото да изхвърли всички ненужни и натрупани там, токсини, мазнини и шлаки.

Приема на вода през зимните месеци спомага тялото да гори повече калории, като само при приема му, тя налага нуждата да бъде затопляна, а това от своя страна става, чрез изразходване на енергия.

Друга съществена полза от приема на вода са многото процеси в организма, без които тялото ни не може да функционира. За да съхраним красотата и младостта си за по-дълго, отново можем да разчитаме на приема на вода.

Минералната вода съдържа по-високи нива на минерали и соли. Така нуждата на хората в различните възрасти се задоволява и чрез набавянето й. За жените влизащи в менопаузата, за подрастващите деца, за възрастните нуждата от калций е по-голяма. С количествата минерална вода в дневна доза те могат успешно да бъдат доставени.

При по-възрастните хора нуждата и по-скоро липсата на вода се изразява в пресъхване на устата, главобол, усещане за дехидратация.

По време на хранения също е добре да се приемат по-големи количества вода. Така например с нея се разреждат по-високите нива на захари и соли постъпили в тялото.

Как можем да узнаем кога водата в тялото ни не е достатъчна. Освен с усещане за дехидратиране, урината също е добър показател за липса на достатъчно вода.

Като начало за подсещане за приема на вода може да използваме малка бутилка от нея, която да носим на всякъде с нас.

Вашият коментар